Pécsi SZC
II. Béla Gimnáziuma,
Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája
és Kollégiuma
Pécsvárad
Partnereink:Szava Bt.
Arbasüt Kft. Komló
Darumadár Kft. Sellye
Balogh Bálint vállalkozó Hidas
Becze József vállalkozó Hird
Húsgyúró Kft. Geresdlak
Kondi-Hús Kft. Szederkény
Mg. Zrt. Szabadszentkirály
Pécsi Pedagógiai Oktatási Központ
Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Pécsvárad

Archívum

TeSzedd!

Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióban iskolánk rendészeti szakgimnáziumi diákjai fogtak össze szeptember 15-től 17-ig, hogy megtisztítsák Zengővárkonyban a kijelölt területet.
Galéria >>
Szakmai kirándulás

Az osztálykirándulás keretében megismerkedtek a tanulók a katonai tábori élettel valamint intézkedés taktikai-, túlélési- és alaki ismeretekkel.
Az osztálykirándulás alatt nem csak szigorú programok voltak, hanem a kötetlen beszélgetésekre és játékra is jutott idő.
Este tábortűz mellet töréténeteket és anekdótákat meséltünk, valamint logikai feladványokat is kaptak a tanulók.Ballagás

2017. május 5-én 53 végzős diák indult el a feldíszített folyóson a ballagási ünnepély helyszínére. A szakadó időben is szülők sokasága köszöntötte a diákokat. Gimnáziumi, szakgimnáziumi és szakközépiskolai tanulók ma már csak múlt időben mondhatják el:”Bélások voltunk”. Versek, beszédek után került sor a megérdemelt könyvjutalmak átadására, az ügyes kezű szakközépiskolások a gyakorlóhelytől is kaptak jutalmat. Kedves hagyományteremtésként lakat őrzi a végzősök kötődését az immár 50 éves iskolához. A zászlóátadás után osztálytermeikből indultak szeretteik körében haza, vagy az éttermekbe megünnepelni a felnőtté válást. Hétfőtől jön a neheze: írásbeli vizsgák! Sok sikert kívánunk hozzá!


Operakaland

Immár gyakorlott „kalandosok” vagyunk, így természetes volt, hogy 2017 május 3-án is elutaztunk Budapestre az Erkel Színházba. Élve a Magyar Állami Operaház köznevelési programjának pályázati lehetőségével, Erkel Ferenc Bánk bán című operáját nézhettük meg. Több mint százan indultunk,Vonattal és busszal támadtunk. A teljes bal oldali páholysort elfoglaltuk, és onnan élveztük a színvonalas előadást. Fekete Attila énekelte Bánk szerepét, de nekünk valahogyan a Melindát megformáló Kriszta Kinga teljesítménye maradt meg. A vastaps után élve a BKK kedvezményes jegyével hajóztunk a Dunán, majd a Várkert bazárnál szálltunk ki, és élveztük a csodálatos parkot, a felújított épületrészeket. Kissé fáradtan, de sok-sok élménnyel gazdagodva érkeztünk meg a záporokkal tarkított nap után. Jövőre Figaró, és mi ismét szeretnénk menni!
Borbás Mónika gimnázium 11.o


Darts-nap iskolánkban

2017 április 27-én a Komlói Rendőrkapitányság hivatalos állományának tagjai Váczi István rendőrezredes vezetésével, kiegészülve a T20 Darts Club komlói sportolóival tartottak sportág népszerűsítő és bűnmegelőző délelőttöt a szakgimnáziumi és gimnáziumi évfolyamok számára. Forgószínpad szerűen vehettek részt tanulóink drog prevenciós előadáson, közlekedésbiztonsági foglalkozáson, internet-biztonsági előadáson valamint „darts edzésen”, megismerkedve a sportág szabályaival, kiemelkedő bajnokaival. A rendezvényt támogatta az Aranycipó kft, sajtos pogácsát és kakaós csigát biztosítottak diákjainknak. A jó hangulatú témanapot egy házi darts verseny zárta, ahol a legjobban teljesítő osztály darts-táblát és készletet nyert az iskolának, a legjobb egyéni versenyző ugyanezt vihette haza. Érdemes volt figyelni, gyakorolni. Az eredményhirdetésen Zádori János Pécsvárad polgármestere is köszöntötte tanulóinkat.


Ismét a dobogón az országos versenyen

Az 1. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Miskolcon 03.31-04.01. között megrendezett döntőjében iskolánk csapata II. helyezett lett. A diákok a "legjobb fizikális felkészültségű csapat" különdíját is elnyerték.
A csapat tagjai: Bibity Dániel, Bibity Máté szakgimnázium 11.-es tanulók, valamint Madai Barnabás, Vörös Roland gimnázium 12. osztályos tanulók voltak.
Csapatvezető tanár Májusi Albert.
A versenynek régi hagyománya van, idén a megváltozott tartalom és feltételrendszer miatt kapta új nevét és az 1. sorszámot. A verseny két fordulós lett, idén a 69 csapat négy regionális helyszínen mérte össze a tudását, ahonnan a legjobb 20 csapat került az országos döntőbe.


Arany János balladamondó verseny

„Különdíjas középiskolás”

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából a Magyar Tudományos Akadémia a 2017-es esztendőt Arany emlékévnek nyilvánította. Ezen alkalmából országszerte különböző tudományos programok, valamint Arany János emlékezetét népszerűsítő rendezvények - könyvbemutatók, kiállítások, fesztiválok, vetélkedők, tudományos ülésszakok és szabadtéri színházi estek - váltják egymást.

Arany életének egyik fontos állomása, Nagykőrös is nagyszabású programsorozattal tisztelgett egykori híres polgára és tanára előtt: 2017. március 3-4-én került megrendezésre a XIII. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Verseny. A versenyre közel kétszáz diák érkezett a történelmi Magyarország minden tájáról, hogy megmérettesse magát a - többek között - színészekből, rendezőkből, írókból és költőkből álló zsűrik előtt. A verseny szakmai védnöke dr. Makai Katalin, a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem docense, a zsűri elnöke Horváth Lajos Ottó, Jászai Mari-díjas színész volt.

A megmérettetésen egy kötelező és két szabadon választható balladával léptek fel a diákok, hogy szavalataikkal meggyőzzék a zsűrit előadói készségükről és a balladák értő tolmácsolásáról.

A közel kétszáz jelentkező között szerepelt Enyedi Levente László, iskolánk szakgimnáizum11. osztályos tanulója is, akinek előadását
a zsűri különdíjjal jutalmazta.
Az oklevél mellett értékes könyvjutalomban is részesült (képünkön.)
Felkészítő tanára Horváth Henriett.

Galéria >>