Pécsi SZC
II. Béla Gimnáziuma,
Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája
és Kollégiuma
Pécsvárad
Partnereink:Szava Bt.
Arbasüt Kft. Komló
Darumadár Kft. Sellye
Balogh Bálint vállalkozó Hidas
Becze József vállalkozó Hird
Húsgyúró Kft. Geresdlak
Kondi-Hús Kft. Szederkény
Mg. Zrt. Szabadszentkirály
Pécsi Pedagógiai Oktatási Központ
Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Pécsvárad

Hírek, események

2018. október havi étkezési térítési díjak befizetésének időpontja

    2018. október 1. – október 2. (hétfő, kedd) 8-13 óra

Pótbefizetés

    2018. október 8. – október 9. (hétfő, kedd) 8-13 óra

Étkezés 2018/19 tanév

Tisztelt Szülők!
Az iskolai étkezéssel kapcsolatos feladatokat (étkezés befizetés, lemondás, stb.) az iskola gazdasági hivatalában kell intézni: 7720 Pécsvárad Vak Béla u. 8. Tel.: 06-72/465-133
Felhívjuk figyelmüket, hogy az étkezések befizetése előre meghatározott időpontokban lehetséges (az időpontok az iskola honlapján megtekinthetőek), étkezés lemondás esetén a gazdasági hivatalt kell a szülőnek értesíteni és a lemondott ebédjegyeket meg kell őrizni és le kell adni a hivatalban, hogy a következő hónapban jóváírásra kerüljön az összeg, a lemondást a lemondást követő második naptól tudjuk érvényesíteni.
Pótbefizetés esetén a befizetést követő második naptól kezdődően lehet étkezni a tanulónak.
Az étkezés a Pécsváradi Kodolányi János Általános Iskola éttermében történik ebédjegy ellenében (7720 Pécsvárad Kossuth Lajos u. 39-41.).

Szeptember havi étkezési térítési díjak befizetésének időpontjai:
2018.08.28. 08-12 helyszín: Iskola 7720 Pécsvárad Vak Béla u. 8.
2018.08.29. 08-12 helyszín: Iskola 7720 Pécsvárad Vak Béla u. 8.
2018.08.30. 08-12 helyszín: Iskola 7720 Pécsvárad Vak Béla u. 8.
Aki ezen időpontokban befizeti a térítési díjakat az 2018.09.03-től (hétfőtől) jogosult az étkezésre.
Pótbefizetés időpontja (helyszín: iskola 7720 Pécsvárad Vak Béla u. 8.)
2017.09.03. 8-13
2017.09.04. 8-13

Teljes 100% étkezés díjaiFél 50% étkezés díjai
Reggeli: 200 FtReggeli: 100 Ft
Ebéd: 430 FtEbéd: 215 Ft
Vacsora: 310 FtVacsora: 155 Ft


Az 50%-os kedvezményre (rendszeres gyermekvédelmi, nagycsaládos) illetve a térítésmentes (nevelésbe vett) étkezésre jogosult tanulók az igazoló okirat leadásával tudják érvényesíteni a kedvezményt.

Érvényes igazolás hiányában teljes áru étkezést tudunk biztosítani.

Befizetés csak a megadott időpontokban lehetséges.


PÉK-CUKRÁSZ KÉPZÉS!!!
ÚJ LEHETŐSÉG, ÚJRA INDULÓ SZAKMA!!!
VÁRJUK A JELENTKEZŐ TANULÓKAT!

A közelmúlt igen népszerű, de az utóbbi néhány évben mostoha sorsú
pék-cukrász képzése újra indulhat iskolánkban, a következő tanévtől!

Várjuk minden érdeklődő jelentkezését erre a „régi-új” pék-cukrász szakközépiskolai, két szakma előnyeit is magában foglaló képzésünkre!
Nagy tapasztalattal és kiváló eredményekkel rendelkező szaktanáraink, jól felszerelt és termelési tevékenységben élen járó pékségek, cukrászüzemek várják a szakma iránt érdeklődő, elkötelezett diákokat.


Képek a nyári szakmai gyakorlatról

Rendészeti (szakgimnázium, szakközépiskola) gyakorlat:

Pék gyakorlat:


Ballagás 2018

Iskolánkban május 4-én került megrendezésre a végzős osztályok ballagási ünnepsége, összesen 70 diákkal. Az intézmény elbúcsúzott a gimnáziumi 12. szakgimnázium 12. és a pék-hús 11. osztálytól. Az igazgatónő, Zakk Anna köszöntő beszéde után verset szavalt Enyedi Levente végzős tanulónk, búcsúztató beszédet mondtak Ruppert Viktória és Kelemen Viktória végzős diákjaink. Zakk Anna igazgatónő iskolai, kollégiumi és alapítványi könyvjutalmakat adott át. Jutalmazták a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő, a közösségi munkában való aktívan közreműködő diákokat, a húsipari szakma országos versenyén és az Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenyen kiemelkedően szereplő tanulókat. Mindenkinek további sikereket kívánunk az érettségihez!

Galéria megtekintése >>

Pótfelvételi a húsipari termékgyártó szakon!!

A Húsipari termékgyártó szakmánk hiányszakmának minősül, így leendő tanulóink ösztöndíjat kaphatnak (a tanulószerződésben megállapított béren felül) a következők szerint:
   az első félévben egységesen havi tízezer forint
a további félévekben az előző félévi eredmény alapján, ha az átlag:
   2,51 és 3,0 között van, 10 000 forint,
   3,01 és 3,5 között van, 15 000 forint,
   3,51 és 4,0 között van, 20 000 forint,
   4,01 és 4,5 között van, 27 000 forint,
   4,51 és 5,0 között van, 35 000 forint.


Opera Nagykövet járt iskolánkban

Ambrus Ákos zeneszerző, operaénekes, Magyar Állami Operaház magánénekese vendégeskedett iskolánkban 2018.március 23-án. Ambrus Ákos művész, az opera nagykövete előadásában az opera műfajával, szépségével, előadások kulisszatitkaival ismertette meg a diákokat. Előadásának zárásaként hangját is megcsodálhattuk, Andrew Lloyd Webber Macskák musicaljénak egy részlete hangzott el, Mr. Old Csendbelenn szólója.


Szakmák éjszakája

A Szakmák éjszakája programhoz csatlakozva iskolánk az alábbi programokat hirdeti meg (minden program helyszíne iskolánk Pécsvárad, Vak Béla u. 8. szám alatti székhelye):

Várjuk az érdeklődő fiatalokat!

Élesztő, fel! - sütőipari fantáziatermék készítése (kezdés:18:00)
A program keretében sütőipari fantáziatermékeket (brióst, kalácsot) készíthetnek a szakma iránt érdeklődő tanulók és felnőttek. Helyszín: iskolánk sütőipari tanterme. Nyersanygaok kimérése, téstakészítés, a termék megformálása. Mindenki az általa készített terméket megkapja ajándékba.

Lesz sütnivalód?! - kolbásztöltés felsőfokon, vákuum alatt (kezdés: 18:30)
Mindazoknak, akik érdeklődnek a husipari termékgyártó szakma iránt. Helyszín: iskolánk husipari tanműhelyében. Megtekinthetik és korszerű gépeken kipróbálhatják a kolbásztöltés technológiai folyamatát (aprítás, keverés, fűszerezés töltés, pározás).

Nehogy bakot lőj! - lőgyakorlat légpuskával és íjjal (kezdés: 18:30; 20:30)
Kipróbálhatod, milyen ügyesen lősz légpuskával és íjjal. Helyszín: íjászat - iskolánk tornaterme (a helyi íjászegyesület segítségével); lövészet - iskolánk lőterme. A legjobban teljesítők jutalmat kapnak.

Hajime! - önvédelmi gyakorlatok és fogások kezdőknek (kezdés: 18:00)
Tanulóink önvédelmi gyakorlatának bemutatását követően önvédelmi technikák tanulhatók meg a tanártól és tanulóinktól. Helyszín: iskolánk tornaszobája. Javasolt sportruházat, (sportcipő nem kell). A rendőrségnél is alkalmazott önvédelmi fogásokba is belekóstolhatsz, szakképzett edző segítségével.

Itt a bélás pizza suli! "Ha megfőzted, edd is meg!" (kezdés: 19:00)
Iskolánkban megnézheted, hogy készül a bélás pizza tészta. A tésztát mi elkészítjük, s rendelkezésedre áll többféle feltét (sonka, sajt kolbász stb.), innentől a Te fantáziádra bízzuk: milyen pizzát készítesz magadnak. Megsütjük, s meg is eheted. Mottónk: itt nem lesz selejt!

Eltűnt részletek nyomában. Gondolkozz logikusan!- nyomozós játék (kezdés: 18:00;19:00)
Nyomozd ki, hogy hol található- és mi az a tárgy- aminek egy képrészletét kézhez kapod. Ha megtalálod , fotózd le a mobiloddal, mutasd be a fényképeket a zsűrinek, és ajándékot kapsz. Nyomozásodban segítséget nyújtunk egy "nyomozati jegyzőkönyvvel".Ünnepi megemlékezés 1848. március 15-ről
Pécsváradi siker az első fordulóban!

A II. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny regionális döntőjét 2018. március 10-én Körmenden rendezték, iskolánk csapata az első helyen végzett. A regionális döntőkből válogatják ki az országos szinten legjobbnak bizonyult húsz csapatot, akik az országos döntőben mérik majd össze erejüket. Csapatunk érte el a legjobb eredményt (eredmények >> ), így bizakodva várjuk a folytatást.
Ideiglenes felvételi jegyzék

Iskolánk elkészítette a hozzánk jelentkező tanulók ideiglenes felvételi jegyzékét.
Akiknek még folyamatban van az orvosi alkalmassági vizsgálata, az nem nyer automatikusan felvételt: a beiratkozás feltétele az igazolás bemutatása.


Okosan a hitelekről

Iskolánk az ősz folyamán benevezett a Pénz7 programjaira, melyet a témahét keretében közel 200 diáknak rendeztünk meg március 5-9. között. Szakgimnázium, illetve szakközépiskolai 10. és 11. évfolyamos osztályokban tartottuk meg a gyerekek pénzügyi ismereteinek fejlesztését szolgáló rendhagyó órákat. A programba regisztráló iskolák előkészített óraterveket kaptak, így az egész országban mindenütt szinte egy időben hasonló témáról beszélgettek, gondolkodtak a gyerekek. Felkeltette érdeklődésüket a Diákhitel, néhány egyénre szabott változatot ki is számoltunk a tanulókkal.


Iskolánkban napelemes kiserőmű épült
a Pécsi Szakképzési Centrum segítségével

Galéria megtekintése >>Szalagtűző 2017
Rendhagyó irodalom óra iskolánkban

2017 december 7-én rendhagyó irodalomórán Fenyvesi Orsolya költő, műfordító volt iskolánk vendége.

Két megjelent kötete, az Ostrom és a Tükrök állatai mellett beszélt új műfordításásról, Anne Carson verseinek most megjelenő gyűjteményéről.

"Saját lábon"
vállalkozás tervezési vetélkedő

Iskolánk csapata II. helyezést ért el a Baranya Megyei Kormányhivatal vállalkozástervezési vetélkedő döntőjén, 2017. 11. 30-án a Hotel Kikelet épületében. Felkészítő tanár: Csóti Erika tanárnő
A csapat tagjai:
   Osztafin Mónika
   Osztafin Gábor
   Veres Attila

Gratulálunk!!
A Komlói Véradó Állomás véradást szervezett iskolánkban

Iskolánk pályaválasztási kiállításon a Tudásközpontban

A Baranya Megyei Kormányhivatal 2017-ben is megszervezte pályaválasztási rendezvénysorozatát, melyen iskolánk is részt vett.
A rendezvény során az érdeklődők megismerhették iskolánkat, együttműködő partnereinket.

Galéria megtekintése >>


Kiosztották a Béri Balogh Ádám Ösztöndíjakat

A budapesti Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban vehették át az idei ösztöndíjasok a Béri Balogh Ádám Középiskolai Ösztöndíjat 2017. november 10-én délelőtt.
A 2011-ben létrehozott Béri Balogh Ádám Középiskolai Ösztöndíjat olyan pályázók nyerik el, akik felvették a katonai alapismeretek tantárgyat, magaviseletük pedig példás és tanulmányi eredményük 4,5 feletti.

Iskolánkból Béri-Balogh Ádám középiskolai ösztöndíjat nyert:
     Sebestyén Petra Szg.12
     Müller Alexandra Szg.12
     Pálfai Nikolett Szg.12
     Bibity Máté István Szg.12


Opera Nagykövetek

2017.11.07-én Ambrus Ákos és Haramza László a Magyar Állami Operaház magánénekesei az operanagykövet program keretében iskolánkban tartott előadást.


Galéria megtekintése >>
Pályaválasztási szakmai nap iskolánkban

2017. október 26-án az NAK Baranya Megyei Igazgatósága szervezésében iskolánkban élelmiszeripari szakmai napot tartottunk. A programra több baranyai általános iskolából 46 tanuló érkezett 4 fő kíséretével. A tanulóknak bemutattuk iskolánkat, a pécsváradi Aranycipó kft.-t. Megismerhették a pék, s a húsipari termékgyártó szakma szépségét, tésztát formázhattak, s a bátrabbak részt vehettek a húsdaráló, s a kolbásztöltő gép kezelésében is. A program 12 órakor zárult. A tanulók élményekkel gazdagon távoztak. Reméljük, több arcot viszontlátunk a júniusi beiratkozáson.

Galéria megtekintése >>

Szecskaavató 2017

Galéria megtekintése >>

Járási katonai verseny 2017

Galéria megtekintése >>
A magyar gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében

Tájékoztató megtekintése >>>

Érettségizetteknek: B-terv!

Érettségizett tanulók iskolánkban a pék és rendészeti őr szakmát tanulhatják.
Érdeklődni iskolánk titkárságán lehet.
telefon/fax: 72/465-030
e-mail: titkarsag@bela2.sulinet.hu


1%

Az Országgyűlés által hozott törvény alapján, az adófizetésre kötelezettek személyi jövedelemadójuk 1 %-át, a törvényben szabályozott alapítványoknak, szervezeteknek felajánlhatják. Intézetünk rendelkezik egy alapítvánnyal, amely úgy érezzük, a törvényi követelményeknek megfelel.

Neve: PÉCSVÁRAD KÖZÉPFOKÚ OKTATÁSÁÉRT ALAPITVÁNY

Adószáma: 18301753-1-02

Ebből az alapítványból támogatjuk tanulóink szabadidő- és sporttevékenységét, kulturális igényeik kielégítését, tanulmányi kirándulásaikat, az oktatásukat segítő eszközök fejlesztését. Kérjük, ajánlja az 1 %-ot alapítványunknak - gyermeke is részesülhet belőle.