Baranya Megyei SZC II. Béla Technikum és Kollégium 

Baranya Megyei SZC
II. Béla Technikum
és Kollégium
Pécsvárad
Partnereink:Szava Bt.
Arbasüt Kft. Komló
Darumadár Kft. Sellye
Balogh Bálint vállalkozó Hidas
Becze József vállalkozó Hird
Húsgyúró Kft. Geresdlak
Kondi-Hús Kft. Szederkény
Mg. Zrt. Szabadszentkirály
Pécsi Pedagógiai Oktatási Központ
Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Pécsvárad

Hírek, események

Névváltozás

Iskolánk neve 2020. július 1-jével megváltozott, új nevünk: Baranya Megyei SZC II. Béla Technikum és Kollégium

20200706 9:40 by BZP

KOLLÉGIUMI-JELENTKEZÉSI-LAP

A 2020/2021-es tanévre
PDF formátumban (nyomtatni kell) >>>
DOCx formátumban (szerkeszthető) >>>


20200610 16:25 by TZs

ÖSSZETARTOZUNK

TRIANON 100
2020. június 4.20200608 00:10 by TZs

Beiratkozás

Beiratkozási információk a felvételizőknek menüpont alatt.

20200604 12:57 by BSz

1%

Tisztelt Szülők!
Ha teheti, adja adója 1%-át az iskolánkat támogató Pécsvárad Középfokú Oktatásáért alapítványnak - gyermeke is részesülhet belőle. Adószám: 18301753-1-02

20200511 11:53 by BSz

Tudnivalók az írásbeli érettségi vizsgákkal kapcsolatban

Kedves Érettségiző diákjaink!
Az írásbeli érettségivel kapcsolatban emlékeztető:
-Magán az autóbuszon nem fogsz tudni jegyet venni, meg kell venned elővételben vagy mobilon, részletek itt.
-Az orrot és a szájat takaró maszk nélkül nem szállhatsz fel a buszra, tehát induláskor legyen nálad maszk (sál, kendő, stb.)
-Az iskola épületébe se jöhetsz be maszk nélkül, tudunk adni, akinek szükséges.
-Fél órával kezdés előtt kell a TEREMBE érkezni. A fertőtlenítés és a távolságtartás miatt (= nem jöhettek be egyszerre) a belépés is időigényes, ezért még ennél is korábban érkezz meg.
Némi matematika: ha egy százalék a fertőzöttek aránya (az OTP letesztelte a dolgozóit, és ez lett az eredmény), akkor az azt jelenti, hogy ha egy emberrel találkozol, akkor 99% hogy nem fertőzött, ha tízzel akkor 0,99 a tizediken azaz 90% hogy nem találkoztál fertőzöttel, ha száz emberrel találkozol akkor már csak 37%.
Ez persze nem a megfertőződés esélye, mert az 1% betegnek kis része még, nagyobb része már nem fertőz, továbbá az sem mindegy, hogy az a találkozás csókot vagy négy méterről történő integetést jelent. De a lényeg, hogy minél kevesebb emberrel találkozz, és minél kevésbé közelről, ne adjunk esélyt a vírusnak. Attól, hogy valaki (még vagy már) tünetmentes, még lehet fertőző, tehát a helyes viselkedés magunkat és másokat is potenciálisan fertőzőnek gondolni. Ne csoportosuljatok az írásbeli előtt és után, ha teheted ne tömegközlekedéssel érkezz. A veszély a fiatalokra nem nagy, inkább attól kell félni, hogy továbbadod a vírust mondjuk négy emberek, ők újabb fejenként négynek, és mondjuk az így megfertőzött 16 emberből egy belehal a betegségbe. Viselkedj felelősen! Ha sokan viselkednek felelőtlenül a fertőzés berobbanhat, és a mostaninál szigorúbb korlátozások léphetnek életbe.

A fertőzést terjesztő mikocseppek beszéd és köhögés közben kerülnek a levegőbe, normál légzés során csak minimálisan, ezért amíg csendben írod a dolgozatodat, leveheted a maszkot, hogy ne zavarjon. (Ebből következik, hogy ha kérdezni szeretnél a felügyelő tanártól, előtte vedd vissza a maszkodat.)
A maszkot a kötőjénél fogva vedd le, ne nyúlj bele, ne fogd meg a belső oldalánál. Ha hazaérsz, vedd le a maszkod, moss kezet, cseréld le a ruháid, majd ismét moss kezet. Megfontolnadó a hajmosás is, különösen ha idős vagy beteg hozzátartozóval élsz együtt.

20200503 19:05 by BSz


BÚCSÚZUNK VÉGZŐS DIÁKJAINKTÓL

Hirdetmény érettségiző tanulóinknak (sürgős)

Kedves érettségiző Tanulók! A Kréta rendszeren keresztül is kiküldtük ezt az üzenetet.
A módosításhoz beküldendő űrlap

20200418 14:53 by BSz


Tavaszi szünet

2020. április 9-14-ig
(utolsó tanítási nap 2020. április 8. szerda, első tanítási nap 2020. április 15. szerda)

20200406 18:09 by TZs

Kedves Tanulók!

Miután az új hírek miatt folyamatosan lejjebb kerül a hírfolyamban a tanárok e-mail címét és a tantárgyak kurzuskódjait tartalmazó táblázat, így azokat ezentúl a "Kisokos diákjainknak" menüpontban is megtaláljátok.
Ha valakinek informatikai problémái támadnak - nem tud feltölteni, megnyitni, stb. az keresse e-mailben Török Zsoltot, Joós-Békési Andrást vagy Zétényi Piroskát.

20200326 8:47 By BSz

Tisztelt Szülők, Kedves Tanulók!

Az iskola 2020. március 18-án szerdán 7.30 és 15.30 között lehetőséget biztosít a tanulóknak arra, hogy az iskolában tartott taneszközeiket, illetve a kollégiumban hagyott ruháikat, felszereléseiket hazavigyék. Felhívjuk a tanulók figyelmét arra, hogy az udvaron egymástól két méter távolságra várakozzanak, az épületbe meghatározott rend szerint lehet belépni, és minél gyorsabban el kell hagyni azt.

20200317 12:22 By BSz

Hirdetmény
Kedves Tanulók, Tisztelt Szülők!

A mai napon elkezdődött, és holnapi nap folyamán befejeződik a digitális tanulási felületek elkészítése. Ezzel kapcsolatos tanulói teendők:

A tanuló lépjen be a felületre a classroom.google.com oldalon. Ha nincs google-fiókja, regisztráljon. Ezután a jobb felső sarokban látható "+" jelet használva csatlakozzon azokhoz a tanórákhoz, amiket eddig órarend szerint látogatott. A tanulónak március 17-én éjfélig regisztrálnia kell a már létrehzott kurzusokba, ugyanis az oktatás elkezdődik a digitális felületen. Ha bármilyen technikai problémája merülne fel, keresse osztályfőnökét, illetve a tárgy oktatóját!

Oktatók e-mail címei itt. (folyamatosan frissül)
A kurzusok kódjai itt. (folyamatosan frissül)

Frissítés: oktatóvideók:
Belépés, ha már van Google-fiókunk
Google-fiók létrehozása

Ami a külső (nem iskolai) gyakorlati képzőhelyeken tartott szakmai gyakorlatot illeti, jelenlegi ismereteink szerint:

Rendészeti őr és a húsipari termékgyártó tanulóink képzőhelyei úgy nyilatkoztak, hogy - a jelenlegi rendkívüli helyzetre tekintettel - a tanulók nem mehetnek gyakorlatra.

Pék és pék-cukrász tanulóinkat fogadja a gyakorlati képzőhely, amennyiben a szülő/gondviselő nyilatkozik arról, hogy engedélyezi gyermeke gyakorlati képzésen való részvételét. Az engedélyezést a Kréta rendszeren küldött üzenetünkre válaszként lehet megadni leggyorsabban. Gondviselői engedély hiányában a tanuló nem mehet gyakorlatra, a hiányzás igazoltnak minősül. Nagykorú tanuló szintén a Kréta rendszeren keresztül jelezze, megy-e gyakorlatra.


20200316 19:02 By BSz


Tájékoztatás

A Kormány 1102/2020 (II. 14.) határozata új munkarendet vezetett be a köznevelési és szakképzési intézményekben. 2020. március 16-tól az iskolákban a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre:

a digitális munkarendben a tananyag kijelölése, a tanulási folyamat támogatása és ellenőrzése személyes találkozást nem igénylő módon történik.

2020. március 16-tól a szülői igények alapján - indokolt esetben - a Pécsi Szakképzési Centrum munkanapokon megszervezi a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét.

Kérjük, hogy folyamatosan figyeljék az iskola honlapján, facebook-oldalán, illetve az e-Kréta felületén megjelenő információkat!

Zakk Anna

igazgatóEFOP-2.2.0-16-2016-00002 azonosító számú kiemelt projekt

„Gyermek és ifjúságpszichiátria, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastrukturális feltételeinek fejlesztése”
A kiemelt projekt alapvető célja a 16 év alatti lakosság mentális egészségi állapotának javítása, az ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer fejlesztése és a korszerű, költséghatékony működtetés feltételeinek kialakítása.
A projekt keretében kidolgozott szakmai irányelvek alapján betegtájékoztatók is készülnek, amelyekből öt témakörben:
-Evés
-Viselkedés
-Szorongás
-Hangulatzavar
-Kóros szerhasználat
A típusonként 5000 db nyomtatott tájékoztató, továbbá ezek digitális letölthető változatai már rendelkezésre állnak az információt szerezni kívánó potenciális páciensek és szüleik, valamint segítők, tanáraik számára.


A szakemberek meggyőződése, hogy a betegtájékoztatók használata növeli a rászorulók kezelésébe jutásának és adekvát ellátásba irányításának esélyét, valamint segíti az érintett családokat a kérdéses probléma felismerésében és a kliens megfelelő szakemberhez, szolgálathoz irányításában.
További információkat az ÁEEK honlapján, a projekt oldalára kattintva, illetve a projekt saját honlapján https://gyerekpszichiatria.hu/ talál.

20200303 21:58 by TZs

Ingyenes nyelvtanfolyam!

A GINOP 6.3.1 "Idegen nyelvi képzések fejlesztése" pályázatból finanszírozott intenzív nyelvtanfolyamra lehet jelentkezni 2020 február 28-ig.

Jelentkezők köre: 16-65 év közöttiek, akik még nem rendelkeznek diplomával.

A tanórák, a tankönyvek és az online segédanyagok is ingyenesek, de felnőttképzési szerződésben vállalni kell, hogy a jelentkező nem morzsolódik le.

A jogviszony független a tanulói jogviszonytól, tehát iskolánk tanulóinak is felnőttképzési szerződést kell kötniük, a tanfolyam jegyei, hiányzásai semmilyen módon nem kapcsolódnak a közoktatás jegyeihez, hiányzásaihoz.

Személyenként egy tanfolyam támogatott, tehát nem lehet párhuzamosan több helyszínen, vagy egymás után után több tanfolyamon részt venni.

A 120 órás tanfolyam célja egy nyelvi szint emelése, azaz nulláról A1-re, A1-ről A2-re, A2-ről B1-re, B1-ről B2-re. (B1 az alapfokú, B2 a középfokú nyelvvizsga szintje)

Tervezett időtartam: március elejétől heti 3*3 tanóra (45 perc egy tanóra) (kb. június közepéig)

A csoportlétszám 12-14 fő, túljelentkezés esetén az iskola választja ki a résztvevők körét, az esetleges kimaradóknak a Pécsi Szakképzési Centrum más tagiskoláiban javasolhat induló csoportokat.

Jelentkezni jelentkezési lap leadásával lehet, egyúttal lehetőség van a szintfelmérő teszt kitöltésére is. (a "nulláról A1-re csoportnak" elég nyilatkozni) 7:30 - 15:00 között az iskola titkárságán, azon túl 8:00-ig a portán, 2020. február 28-ig.

Kérjük a jelentkezési lapokat OLVASHATÓAN, az iratokkal betűre megegyezően töltsék ki!

2019 szeptemberében nem sikerült csoportot indítanunk tanárhiány miatt (akkor egy angol A1-et és egy német B1-et megcélzó csoportra jött össze elegendő jelentkező tanuló, de oktató sajnos nem). Most erre több az esély (már óraadót is alkalmazhatunk tanárként)

Érdeklődni Blum Szilárd szakképzési igazgatóhelyettestől lehet a szilard.blum@gmail.com e-mail címen, vagy sürgős esetben a 20/375-3991 telefonszámon.

20200220 13:12 by BSzPécsi Kulturális Központ, valamint a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Baranyai Területi Szervezetének pályázati felhívása


Bővebben >>>---

20200215 18:18 by TZs

Babits Jónás könyve előadás iskolánkban

2020.február 11-én Fábián Gábor színművész járt iskolánkban a Babits témanap keretében. Műsorán Babits Mihály Jónás könyve című elbeszélő költeménye szerepelt.A művész a következőképpen vall az előadásról: „Bejön. Leül. Elmondja.
És?
És mihez kezdjen a történet végén Jónás?
Menjen vissza Ninivébe? Minek? Kiröhögik. Maradjon a pusztában? De hiszen küldetése van...
Te mihez kezdenél? Vagy köszi, nekem nincs küldetésem és ne is legyen? Na jó, de akkor most vétkesek közt cinkos, aki néma, vagy azért annyira nem? És ha igen, akkor most mit? Kezdjek neki pampogni, hogy helló, gáz van?
Kiröhögnek.
És egyáltalán: Minek mondja el bárki a Jónás könyvét?
Ezek a kérdések kezdték el mozgatni bennem szöveget. Ezért úgy gondoltam, teszek egy kísérletet és megpróbálok beszélgetni erről. Diákokkal és felnőttekkel is. Iskolában és azon kívül is.
A kísérlet része az is, hogy lehet ezt ma? Szóba állunk még egymással? És hogy hol van erre lehetőség? A színházban? Kocsmákban? A nappali melegedőkben? Hová lehet eljuttatni egy művet, ha tényleg nem kell hozzá szinte semmi?
Kísérlet.”
Közel 60 tanuló hallgatta meg a művet és a Jónás imája című verset, majd beszélgetett a mű üzenetéről.20200212 11:56 by TZs

2020. február havi étkezési térítési díjak befizetésének időpontja


Bővebben >>>>----

20200207 23:18 by TZs

Álláshirdetés


Iskolánk munkaügyi előadót keres. (részletek a linken)

20200120 9:18 by BSz (jav:TZs)

2020. január havi étkezési térítési díjak befizetésének időpontja


Bővebben >>>>----

2020113 11:30 by TZs

Karácsonyváró nap

Iskolánkban ebben az évben is megtartottuk a szokásos karácsonyváró napot, amely idén 2019. december 20-ára esett. A diákok mindig örömmel várják az eseményt, illetve az évnek ezt az időszakát, a különböző, színes programok és az igazi karácsonyi hangulat miatt.
A tanulók maguk is részt vettek a szervezésben. A nap osztálykarácsonyozással indult, majd következett az iskolai karácsonyi műsor, a diákok felkészülésében Elek Attila tanár úr segített. Ezt követően focimeccset rendeztek a tornateremben, Cseh Bálint tanár úr vezetésével. Ennek megszervezésében nagy szerepe volt a végzős diákoknak is. Mindenki nagy lelkesedés fogadta a meccset és jó hangulatban zajlott a játék. Török Zsolt tanár úr online játékos versenyt szervezett, melyre igen sokan jelentkeztek. Merk Márta tanárnő történelmi-műveltségi feladatsort állított össze és online kellett kitölteni a diákoknak. Kaposiné Orsolya tanárnő a biológia teremben csillámtetoválást készített a vállalkozó kedvű lányokkal, fiúkkal. Az iskola Diákönkormányzata szaloncukor küldést szervezett, melyhez egy kedves üzenet is mellékelhető volt, illetve kiosztottuk a tombolákat is. Mindeközben folyamatos sütizési, teázási lehetőség várta diákjainkat és tanárainkat az emeleti aulában. Ennek szerevezését köszönjük Dr. Fenyvesi Jánosné tanárnőnek, ehhez otthonról hoztunk bögréket, csészéket a környezettudatosság jegyében, melyeket jövőre ugyanúgy fel tudunk használni. A sütik, gofri, beigli készítését köszönjük Csóti Erika és Májusiné Katalin tanárnőnek, illetve a pék tanulóinknak.
Reméljük jövőre is hasonlóan szép napot töltünk együtt!

2020110 10:28 by TZs

Operanagykövet

2019. 12. 17-én Haramza László a Magyar Állami Operaház magánénekese, operanagykövet járt iskolánkban, s tartott előadást az opera műfajának kialakulásáról.


20191217 13:20 by TZs

Szalagavató 2019

2019.12.13-án iskolánkban is sor került a végzősök szalagavató ünnepélyére. Ebben az évben három osztálytól búcsúzhattunk. A szalagok két szakgimnáziumi és egy rendészeti, pék-cukrász osztály diákjaira kerültek fel. A műsor alatt a Pécsváradi Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói zenéltek.
Zakk Anna igazgatónő ünnepi beszéde után iskolánk diákjai és tanárai színvonalas műsort adtak elő, majd zárásként a szülői tánc következett.
Ezúton kívánunk minden végzősünknek sikeres érettségi és szakmai vizsgákat!20191217 08:54 by TZs

Pályaválasztás

Pályaválasztási foglalkozás keretében Enyedi Levente iskolánk volt tanulója, jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanulója tartott ismertetőt az egyetemi életről, a bekerülési lehetőségeiről.20191216 13:42 by TZs

Adventi jótékonysági vásár

Az iskola pék-cukrász tanulói szorgos munkával készítették a süteményeket az adventi vásárra. A régi receptekkel készítettek beiglit, pathé süteményt, islert, mese kekszet, télapós linzert, csokis kekszet. A készülődés nagyon jó karácsonyi hangulatban telt. A receptekből karácsonyi receptesfüzetet is összeállítottak a tanulók.
Majd Pécsváradon a második adventi vásáron részt vettek, a saját készítésű sütiket kóstoltatták, és az eladott termékek árát jótékonysági célra fordították.
Csóti Erika


20191209 12:23 by TZs

„Válts egy cigit almára”

Dohányzásellenes nap a II. Bélában
Iskolánk dohányzásellenes napot tartott 2019.11.21-én Dr. Fenyvesi Jánosné tanárnő szervezésében. A nap programjának összeállításában segítséget nyújtott a 10. szakgimnáziumi osztály, illetve a Diákönkormányzat.
A program célja, hogy ezen a napon különös figyelem irányuljon a dohányzás káros és halálos következményeire. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a dohányzás minden formájának káros hatására és ösztönözzük a diákokat, hogy tegyenek a füstmentes életmód népszerűsítéséért, elsősorban saját példájuk által. A gyümölcsnappal egybekötött dohányzásellenes napon diákjaink a szünetekben gyümölcsöt osztottak mindenkinek, közben bemutatták az általuk készített plakátokat.
Reméljük ez a program elérte célját és diákjaink egészségtudatosabban fognak gondolkodni.
20191128 11:39 by TZs

Élelmiszeripari Nyílt nap 2019

Iskolánk élelmiszeripari nyílt napot tartott 2019.11.27-én. A rendezvényre sok szeretettel vártuk a pék-cukrász és a húsipari termékgyártás iránt érdeklődőket. Egy rövid tájékoztatás után bemutattuk iskolánkat és körbevezettük a szakmai termekben a látogatókat.
A pék-cukrász tanulóink interaktív szakmai bemutatót tartottak, amelybe becsatlakozhattak a szakma iránt érdeklődő gyerekek is. Süteményeket, pogácsákat és habkarikákat készítettek.
A szakmai nyílt napunk sikeresnek mondható, szép számmal látogattak el hozzánk „leendő diákjaink”, akikkel reméljük még találkozni fogunk a közeljövőben.


20191127 23:18 by TZs

Rendészeti nyíltnap

:) .
20191127 12:37 by TZs

2019. december étkezés befizetési időpontok


Bővebben >>>>----

20191127 11:51 by TZs

Élelmiszeripari nyílt nap

November 27.-én élelmiszeripari nyílt napot tartunk, ahol bemutatjuk élelmiszeripari képzéseinket: a *pék-cukrász* és a *hentes és húskészítmény-készítő* szakmákat. A nyolcadikos tanulók részt vehetnek pék-cukrász iskolai gyakorlaton is, ahol belekóstolhatnak a szakma rejtelmeibe és az általuk elkészített péksüteménybe :)
Kezdés 9:30-kor.
Mindenkit szeretettel várunk!

20191126 11:45 by TZs

Üzemlátogatás Komáromban

Pék-cukrász tanulóinkkal részt vettünk a komáromi Ireks-Stamag Kft. új vevőközpontjának átadó ünnepségén, s a cég termékbemutatóján.20191126 11:37 by TZs

Rendészeti nyílt nap

November 20.-án, szerdán rendészeti nyílt napot tartunk. 9:30-tól kezdődnek a programok. Láthatunk rendőrkutya-bemutatót, lehetőség lesz a Rendőrség és a Honvédség technikai eszközeinek megtekintésére, képviselőikkel való beszélgetésre. Bemutatjuk iskolánkat, induló képzéseinket, kollégiumainkat, ezt követően önvédelmi bemutatót tartunk.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

20191119 10:48 by TZs

Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjainak átadása

Október 25.-én került sor a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjainak átadására a Stefánia Palotában. A kiírt pályázatok célja, hogy pályaorientációs segítséget nyújtsanak a kiváló képességű, Honvéd Kadét Programban résztvevő, valamint a hátrányos helyzetű, kiváló tanulmányi eredményt elért diákok számára. Katonai fakultációs diákjaink közül Béri Balogh Ádám Középiskolai Ösztöndíjban részesült: Balogh Bea (12.B), Bereczki Dzsenifer Barbara (12.B), Gábor Amanda Nikolett (12.A), Mihálovics László Nándor (12.A), Nikolausz Viktória (12.A) Orsós Karina (12.A) tanulók. Lippai Balázs esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíjat nyert: Herczeg József (12.A), Ignácz Mária (12.A), Horváth Krisztián (11.B) tanulók. Az ösztöndíjakat Szabó István honvédelmi államtitkár adta át.
A nyerteseknek szívből gratulálunk, és büszkék vagyunk rájuk!20191108 10:42 by TZs

2019. november étkezés befizetési időpontok


Bővebben >>>>----

20191104 09:05 by TZs

Szecskaavató 2019

Visszatérő „Bélás” hagyomány iskolánkban a kilencedikes diákok játékos beavató szertartása, a szecskaavató. Idén, október 4-én, pénteken rendeztük meg a tornateremben. A végzős tanulók előzetesen különböző feladatokat adtak a szecskáknak bevonulásra, osztályonként kellett készülniük megadott jelmezekben. Ezután játékos feladatok, majd az ünnepélyes eskütétel következett és végül a szecskakirály és királynő megválasztása és megkoronázása. A győztes osztály csokoládétortát kapott.
20191008 13:19 by TZs

Haditorna Verseny

Valódi kihívást és maradandó élményt nyújtó esemény volt számunkra a Honvédelmi Minisztérium által meghirdetett Megyei Haditorna Verseny szeptember 25-én, amely Pécsett a Mecsextrém Parkban került megrendezésre. A versenyen 19 középiskola csapat vett részt és iskolánk a második helyet szerezte meg. A csapatunk nemcsak a fizikai erőt, állóképességet és gyorsaságot igénylő versenyszámokban szerepelt jól, de kiemelkedő volt az ügyességet, leleményességet, és elméleti felkészültséget igénylő küzdelemben is. A futás során a csapattagok rendkívüli elszántságot és akaraterőt mutattak fel, így a második legjobb idővel küzdötték le az összes akadályt. Ezüst csapatunk 112 pontot szerzett így egy ponttal maradt le a 113 ponttal végzett győztesektől.

A csapat tagjai a következők voltak:
Balázs Illés 1/9/PC
Faludi György Ödön 9. B
Siménfalvi Áron 12. B
Vándor Patrik 10.
Póttag: Dragicevic Dragan 10.
Felkészítő tanárok:
Kaposiné Vizi Orsolya és Szabóné Debreceni Erzsébet – elsősegély
Bögyös István - tájékozódás, lövészet
Buczó Zoltán- fizikai versenyszámok
Fekete Gábor – elmélet, lövészet, íjászat, szervezés, versenykíséret20191008 13:09 by TZs

Tempus Külföldi nyelvtanulási program

A Tempus Közalapítvány a 9. és 11. osztályos, nappali tagozatos gimnáziumi és szakgimnáziumi képzésben részt vevő tanulók számára külföldi nyelvtanulási programot hirdetett.
A program tájékoztató letöltése itt, a szülői nyilatkozat letöltése pedig itt elérhető.

További segítség a következő honlapon található: https://tka.hu/nyelvtanulas, illetve a gyakran feltett kérdésekre itt talál választ https://tka.hu/nyelvtanulas-gyik.

20191002 12:25 by TZs

Nato kiállítás 2019

A NATO 70 éves fennállása és hazánk 20 éves NATO tagsága alkalmából 2019.09.17-20 között nagysikerű kiállítás nyílt a pécsi toborzó irodán. Rendhagyó történelem óra keretében iskolánkból három szakgimnáziumi osztály vett részt a rendezvényen.

20190927 09:39 by TZs

DÖK elnök helyettes választás
2019/2020

Diákönkormányzatunk elnökhelyettese, Keresztes Vivien leköszönése miatt választást írunk ki. Kérlek jelentkezzetek Diákönkormányzat elnökhelyettesnek, erre Ács Zsanett tanárnőnél és Nagy Stefániánál (Dök elnök) van lehetőségetek 2019.10.07-ig!
A következő DÖK-gyűlésünk alkalmával fogjuk megválasztani a leendő elnökhelyettest, amely 2019.10.08-án kerül megrendezésre.

Köszönettel: Ács Zsanett20190926 13:17 by TZs

Nyílt napok

- Rendészet ágazat után érdeklődőknek
2019.nov. 20-án, 09:30 - 12:00

- Élelmiszeripar ágazat után érdeklődőknek
2019. nov. 27., 09:30 - 12:00

20190925 12:29 by TZs (jav: 20191115 19:40)

2019. október havi étkezési térítési díjak befizetésének időpontja

Bővebben >>>>----

20190924 20:12 by TZs

Szülői értekezlet

a
- 9. évfolyam
- 12/B. o. számára

2019. 09. 26-án 16:00 órakor

20190924 12:21 by TZs

Hadisír gondozás

2019.09.13-án, pénteken, a végzős 12. osztályos szakgimnazista tanulóink meglátogatták a pécsváradi 2. világháborús emlékművet és sírkertet. A hadisír gondozás programjának keretében letakarították a szobrot, illetve a környező füves területet. A látogatás után az emlékhely rendezett és tiszta lett.
20190919 13:35 by TZs

Ingyenes nyelvtanfolyamok

Ingyenes nyelvtanfolyamok indulnak a II. Béla Középiskolában illetve a Pécsi Szakképzési Centrum tagiskoláiban.

A képzés teljesen ingyenes, beleértve a tankönyvet, és a 600 tanórás online tanagyagot. Cserébe csak részt kell venni az órákon. Feltétel a 16-65 év közötti életkor, kizáró ok a diploma, vagy ha már vett részt Ginop 6.1.3 keretén belül ingyenes nyelvoktatásban.

A képzés 120 órás, heti két dupla tanóra, így előreláthatólag májusban valamikor ér majd véget.

Szeptember 3-5 között lehet jelentkezni, személyesen a középiskolában, ahol egyben egy kb. 10-20 perces szintfelmérő tesztet is ki kell tölteni. (Kivéve ha teljesen kezdő csoportba jelentkezik) Diákjaink nyelvtanáraiknál jelentkezhetnek. Külsős jelentkezők kedden 8 és 15 óra, szerdán 8 és 18 óra, csütörtökön 8 és 18 óra között jelentkezhetnek az iskolában. (Vak Béla u. 8.)

A tanfolyam napi beosztásáról nem tudunk előre nyilatkozni, mindenképp munkanap délután, jelentkezéskor megkérdezzük, hogy ki melyik idősávban ér rá.

További időpontok:

szept. 12: induló csoportok véglegesítése
szept. 13: képzési szerződés aláírása
szept. 23: kezdődnek a tanórák...


20190903 11:39 by TZs (jav:20190904 16:31)

*Online Lelki Egészség Tanácsadás*
OLET
20190903 11:27 by TZs

Beszoktató program 2019.09.02-04


20190903 10:38 by TZs

Tanévnyitó: 2019.09.02 07:30


20190831 13:01 by TZs