Pécsi SZC
II. Béla Gimnáziuma,
Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája
és Kollégiuma
Pécsvárad
Partnereink:Szava Bt.
Arbasüt Kft. Komló
Darumadár Kft. Sellye
Balogh Bálint vállalkozó Hidas
Becze József vállalkozó Hird
Húsgyúró Kft. Geresdlak
Kondi-Hús Kft. Szederkény
Mg. Zrt. Szabadszentkirály
Pécsi Pedagógiai Oktatási Központ
Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Pécsvárad

Hírek, események


A pótvizsga időpontja: 2019. augusztus 22. 8.00 óra.


20190816 16:36 by TZs

Tankönyvosztás: 2019. 08.29 - 30 csütörtök, péntek 8-13 óráigSzeptember havi étkezési térítési díjak befizetésének időpontjai

Megtekintés >>>>>

20190815 16:44 by TZs

Pályázat matematika-bármely reál szakos középiskolai tanár munkakör betöltésére!

Pályázat megtekintése >>>>>

20190803 11:00 by TZs

Pótvizsgák anyagai:

- Javító vizsga témakörök Katonai alapismeretekből a 12 (Bögyös) >>>
- Javítóvizsga témakörök a 9. szakgimnázium Matematika (Bögyös) >>>20190724 09:07 by TZs

Pályázat informatika-bármely szakos középiskolai tanár munkakör betöltésére!

Pályázat megtekintése >>>>>

20190723 20:42 by TZs

Pótvizsgák anyagai:

- testnevelés >>>
- szakmai idegen nyelv >>>
- történelem (Józsa Györgyné)>>>
- történelem (Csörge)>>>
- angol (Székely) >>>
- angol (Elek) >>>


A Pécsi Szakképzési Centrum tájékoztatója az érettségi utáni képzésekről

Tájékoztató megtekintése >>>>>

Pályázat kollégiumi nevelőtanár munkakör betöltésére!

Pályázat megtekintése >>>>>

Pályázat angol szakos középiskolai tanár munkakör betöltésére!

Pályázat megtekintése >>>>>

Tematikus Honvédelmi Nap a Tudásközpontban

2019. 05. 23.-án, csütörtökön került sor a Honvédelem Hete keretében az I. világháborúhoz kapcsolódó „4 év vérben és vasban” című tematikus kiállítás megnyitójára a pécsi Tudásközpontban. A PSZC II. Béla Középiskolájából 17 tanuló vett részt a jeles eseményen a 11. évfolyamról. A kiállítást, melynek keretében a Nagy Háború mindennapjaiba nyerhettünk betekintést, Páva Zsolt, Pécs polgármestere nyitotta meg. A kiállítás megtekintését követően az érdeklődők egy az I. világháborút és a harcoló katonák mindennapi életét bemutató előadáson vehettek részt. Rós Attila előadásának köszönhetően nem csupán a Nagy Háború jellegzetességeibe, harcmodorába, hanem az Osztrák-Magyar-Monarchia Hadseregének, valamint a Magyar Királyi Honvédség szerkezeti felépítésébe, a magyar katonák öltözékébe, mindennapjaiba, a háború magyar családokra gyakorolt hatásába is szomorú bepillantást nyerhettünk.
Még sosem volt hozzánk ilyen közel a háború. A csukaszürke posztó, melyet katonáink viseltek a háborúban, a rendezvényen pedig a Szabolcs Fejedelem Hagyományőrző Egyesület tagjai mutattak be, ontotta magából a régi idők illatát. Sosem engedtük még magunkhoz oly közel a Nagy Háborút, hogy végiggondoljuk, egy katonának csupán 40 éles lőszere volt, egyetlen egyenes húzású, 1400 m lőtávú fegyvere, mely a lövészárkok keskeny sáncaiban túl hosszúnak bizonyult. Hogy dédapáink nem csupán késszuronnyal, de ha kellett, ásóval és fejszével, saját maguk által fabrikált lövészárokbuzogánnyal és fokossal védték életüket a közelharcban, miközben a tankönyvek a haditechnika fejlődését szajkózzák. Hogy napokra fél liter víz jutott a kulacsukba, aztán elfogyott a tiszta víz és vérhas, kolera ritkította meg az amúgy is elgyötört ezredet. Hogy a hullabűzös lövészárkokban a dohányfüst volt az egyetlen „illat”, mely képes volt, ha csak pár pillanatra is, elnyomni a halál szagát. Hogy a Nagy Háború vesztesége minden magyar családot közvetlenül érintett. Nehéz tények ezek, melyeket a tankönyvek lapjain olvasgatva nehéz átérezni, de melyek megelevenednek, amint megfogható közelségbe kerülnek.
Az előadást a nap fénypontja, Burján Zsigmond filmje, a „Csak még egyszer előre!” követte, mely első jelenetétől fogva szinte elviselhetetlenül lelassítja az időt. Az ember fülében ott visszhangzik a csörgőóra monoton ketyegése, mely mind a katonák, mind pedig az otthon maradtak számára a négy évre megálló időt szimbolizálja. A film Sípos Gyula ezredesnek, valamint a 17-es Székesfehérvári Honvéd Gyalogezrednek állít emléket, mely a 4400 főt, ami egy ezred létszáma, a Nagy Háború alatt négyszer fogyasztotta el. Ez a 17-es Gyalogezred embertelen körülmények között, minden egyes nap az életét kockáztatva védte a sziklákkal szabdalt olasz frontot, és verte vissza az ellenség támadását. Támadásra ellentámadással, énekszóra énekszóval válaszolva próbáltak emberek maradni az embertelenségben. Sípos Gyula ezredes, 1915. július 18.-án, a II. Isonzói ütközetben, az olasz tüzérség pusztításai láttán, arra kéri katonáit, hogy „csak még egyszer előre!” Az ezredes, aki kivégzési parancs helyett eltávozási cédulát ad katonájának, hogy az megjavítsa otthonában a vihar által megtépázott tetőt, s ki önszántából tér vissza a frontra, hogy életét áldozza a hazáért és ezredeséért. Emberség az embertelenségben, összetartás és bajtársiasság, önfeláldozás és kitartás, bármi áron: ez volt a Nagy Háború.
Ritter Andrea


Elballagtak a végzőseink

2019. május 3-án, 15 órakor került sor iskolánkban a ballagási ünnepségre. Az időjárás miatt jobbnak láttuk a tornatermet választani helyszínül. Rengeteg szülő, rokon, barát vett részt az eseményen, az iskolavezetés, tanáraink és a külsős oktatóink, cégek és a városi önkormányzat képviselői mellett. Ebben az évben három osztályt ünnepelhettünk, akik közül 30 fő szakgimnazista, 19 fő húsipari termékgyártó és 12 fő pék-cukrász tanuló. Sok sikert kívánunk az érettségizőknek és szakmai vizsga előtt állóknak!
Galéria megtekintése >>


Megkezdődtek az érettségik

Iskolánkban is kezdetét vette a 2018/2019-es tanév végi érettségi vizsga. Hétfőn, május 6-án magyar nyelv és irodalom, kedden matematika tantárgyból vizsgáztak a diákok. Szerdán következett a történelem, május 9-10-én pedig az idegen nyelvekből tehettek vizsgát. A vizsgadolgozatokat június 3-án lehet megtekinteni. A szakmai vizsgák írásbeli része május 13-án lesz, a vizsgadolgozatok megtekintésére június 17-én kerül sor. A húsipari termékgyártó tanulók szóbeli vizsgája május 23-án, a pék-cukrász tanulóké május 28-án lesz. Mindenkinek sikeres vizsgaidőszakot kívánunk!


Országos Rendőr és Tűzoltónap

Iskolánk ebben a tanévben is meghívást kapott az Országos Rendőr és Tűzoltónapra, mely rendszerint Budapesten kerül megrendezésre. A programokat április 27-én, szombaton, a Városligetben tartották. Iskolánkból közel 70 diák utazott el a kísérő tanárokkal és az őket tanító rendőrtisztekkel a rendezvényre. A tanulók a rendőrnapon többféle programon is részt vehettek, például katonavédelmi bemutatón vagy készenléti rendőrségi bemutatón. A rendezvényen több olyan program is volt, amely segített megismerni a tűzoltók és a rendőrök munkáját. Emellett többféle ügyességi játék, füstsátor, kutyás- és lovasbemutató is volt, illetve a szolgálati járműveket is ki lehetett próbálni. Ezen a napon az Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny utolsó fordulója is lezajlott, melyre iskolai csapatunk idén is bejutott. Diákjaink 11. helyezést értek el a több, mint 60 induló közül. Ezúton is gratulálunk nekik a szép eredményhez és a kitartó munkához! 
 


2019. május-június havi étkezési térítési díjak befizetésének időpontja

    2019. május 7. – május 8. (hétfő, kedd) 8-13 óra

Pótbefizetés

    2019. május 13. – május 14. (hétfő, kedd) 8-13 óra


1%...

Tisztelt Szülők!

Kérjük rendelkezzenek személyi jövedelemadójuk 1%-ról az iskolánkat támogató alapítvány javára:

PÉCSVÁRAD KÖZÉPFOKÚ OKTATÁSÁÉRT ALAPÍTVÁNY

Adószám: 18301753-1-02


Rendhagyó irodalomóra- „Pécsvárad Pilvaker” költészet napi szavalóverseny

A magyar költészet napjához kapcsolódva 2019. április 15-én került megrendezésre iskolánkban a - „Pécsvárad Pilvaker” szavalóverseny. Az esemény helyszínéül idén is az iskola alternatív terme szolgált, ahol családias légkörben hallgathattuk tanulóink tolmácsolásában magyar szerzők, köztük Pilinszky János vagy Varró Dániel szebbnél szebb verseit, de volt olyan szavaló is, aki saját költeményt hozott. A diákok lelkesedéssel készültek a megmérettetésre, de nagy volt az izgalom, hogy több ember előtt szerepelnek. A négytagú zsűri szigorú szempontrendszer alapján pontozta a versenyzőket, ám így sem volt egyszerű dolga. A tanulók többféle kategóriában indultak, ezért külön-külön díjazták őket.
A helyezetteknek gratulálunk, és bízunk benne, hogy mások is kedvet kaptak a jövő évi versenyzéshez, versíráshoz, szavaláshoz! 
 Sikeres volt a Szakmák Éjszakája 2019 - képekben

Galéria megtekintése >>


Diákolimpia Megyei Futóverseny 2019.03.26.

Balogh Bea szg11/B osztályos tanulónk I. helyezést ért el, és bejutott a Diákolimpia országos döntőjébe.


Régiós Rendészeti Csapatverseny
Körmend 2019. 03. 21.

  - Balogh Bea szg11/B,
  - Csirke Dániel szg11/B,
  - Dömös Norbert szg11/B,
  - Herczeg József szg11/A ,
  - Mihálovics László szg11/A

osztályos tanulók képviselték iskolánkat, és bejutottak az Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny döntőjébe, melyet 2019. április 25-27 között Budapesten rendeznek meg.


Szakmák éjszakája

A Szakmák éjszakája programhoz csatlakozva iskolánk az alábbi programokat hirdeti meg (minden program helyszíne iskolánk Pécsvárad, Vak Béla u. 8. szám alatti székhelye):

Várjuk az érdeklődő fiatalokat!

Mozgasd meg a fantáziád! - sütőipari fantáziatermék készítése
A program keretében sütőipari fantáziatermékeket (brióst, kalácsot) készíthetnek a szakma iránt érdeklődő tanulók és felnőttek. Helyszín: iskolánk sütőipari tanterme. Nyersanyagok kimérése, tésztakészítés, a termék megformálása. Mindenki az általa készített terméket megkapja ajándékba.
Kezdési időpont: 18.00

Előkészületek kerítésépítéshez. Nálatok miből van? Kolbásztöltés mesterfokon!
Mindazoknak, akik érdeklődnek a húsipari termékgyártó szakma iránt. Helyszín: iskolánk húsipari tanműhelyében. Megtekinthetik és korszerű gépeken kipróbálhatják a kolbásztöltés technológiai folyamatát (aprítás, keverés, fűszerezés töltés, pározás).
Kezdési időpont: 18.30

Hajime! - önvédelmi gyakorlatok és fogások kezdőknek
Tanulóink önvédelmi gyakorlatának bemutatását követően önvédelmi technikák tanulhatók meg a tanártól és tanulóinktól. Helyszín: iskolánk tornaszobája. Javasolt a sportruházat (sportcipő nem kell). A rendőrségnél is alkalmazott önvédelmi fogásokba is belekóstolhatsz, szakképzett edző segítségével.
Kezdési időpont: 18.00

Itt a pizza suli! Süsd meg, edd meg, ha tele a hasad, vidd el!
Iskolánkban megnézheted, hogy készül a bélás pizza tészta. A tésztát mi elkészítjük, s rendelkezésedre áll többféle feltét (sonka, sajt kolbász stb.), innentől a Te fantáziádra bízzuk: milyen pizzát készítesz magadnak. Megsütjük, s meg is eheted. Mottónk: itt nem lesz selejt!
Kezdési időpont: 18.30

Tölts, célozz, löjj, s találd el, lehetőleg ne a bakot, hanem a céltáblát!
Ha eljössz, kipróbálhatod, milyen ügyesen lősz légpuskával. Helyszín: a felső épület melletti biztonságosra kialakított lőtermünkben. A lövészet 10 méterről légpuska lőlapra történik. A legjobban teljesítők jutalmat kapnak.
Kezdési időpont: 18.00

Tell Vilmos kerestetik! De ki áll oda almával a fején?
Ha eljössz, kipróbálhatod, milyen ügyesen lősz íjjal. Helyszín: iskolánk tornatermében a helyi íjászegyesület segítségével biztonságos felszereléssel és körülmények között. A legjobban teljesítők jutalmat kapnak.
Kezdési időpont: 18.00

Édesen kreatív vagy? Szereted a nyalánkságokat? Mi igen!
Iskolánk tanműhelyében, oktatóink, s tanulóink segítségével előre elkészített alapanyagokból pohárkrémeket és fagylalt kelyheket készíthetsz, fantáziádnak és ízlésednek megfelelően díszithedet. Az általd készített terméket elfogyaszthatod.
Kezdési időpont: 19.00

Éjszakai kommandó. Katonai, harcászati játék akadályokkal.
Iskolánk sportpályáján kiépített akadálypályán gyakorolhatod a harcászkodást, kommandózást. A biztonság érdekében a fegyver air-soft. A feladatot időre kell teljesíteni. A győztes jutalomban részesül.
Kezdési időpont: 18.00


MÁRCIUS 15-I DIÁKUTAZTATÁSI PROGRAM 2019

A Rákóczi Szövetség immár 30 esztendeje járul hozzá a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatásához, a határon átnyúló magyar-magyar kapcsolatok erősítéséhez, többek között azzal, hogy a Szövetség minden évben számos nyári tábort, találkozót, konferenciát, tanulmányutat szervez határon túli és magyarországi diákok részvételével. Ez lehetőséget nyújt a diákok számára, hogy megismerhessék a határon túli magyarság életét, kultúráját, és egyben jó alkalom az ottani magyar iskolákkal való kapcsolatfelvételre is. Iskolánk közel 40 szakközépiskolai diákja 3 kísérő tanárral Szabadkára utazott az Egészségügyi Középiskolába. Itt az iskola vezetése, kollégái és nem utolsó sorban a diákok nagy szeretettel fogadtak minket. A diákok csoportokat alkottak és bemutatták nekünk iskolájukat. Mi, pedagógusok a helyi oktatási rendszerrel is ismerkedtünk. Ezután a városban tettünk egy sétát, majd a piacra is ellátogattunk. Itt a helyi ételeket is megkóstolták diákjaink. A kirándulás kapcsán betekintést nyerhettünk a határon túli magyarság kulturális életébe, és a program alkalmas volt a közösség formálására is. Csodálatos tavaszi időben és jó hangulatban töltöttük a napot, mindenki szép élményekkel gazdagodott. Köszönöm Májusiné K. Katalin és Molnár József kollégáimnak a segítséget valamint a Gyurok Kft közreműködését.

Csóti Erika


TeSzedd 2019

Iskolánkból 2019. március 21-én 2 csapat, 38 diákkal csatlakozott az országos TeSzedd! akció helyi tevékenységéhez. Az egyik csoport az iskola környékén, a másik pedig a régi 6-os út egy szakaszán gyűjtötte zsákba a szemetet. Megelégedettséggel töltött el mindannyiunkat, hogy nemcsak a helyi közösségért, de környezetünk tisztaságáért is tehettünk. A szép időben számos cigarettacsikktől szabadítottuk meg a buszmegálló környékét is. Diákjaink a munkájukért közösségi szolgálati órákat is kaptak. Többen megjegyezték, hogy jó lenne, ha megmaradna ez a tisztaság, mindenki felelősnek érezné magát környezetéért, esetleg több szemétgyűjtő lenne a frekventáltabb helyeken. Mindenkit szeretnénk arra ösztönözni, hogy tartsa meg a rendet és tisztaságot a környékünkön, vállaljon több önkéntességet ezen a téren is!


Március 15-ei ünnepi műsor Pécsváradon

Városi ünnepély műsorát adták elő diákjaink

Pécsváradon idén az érdeklődők a Pécsi SZC II. Béla Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 10. és 11. évfolyamos szakgimnazista diákjainak előadásában tekinthették meg az 1848-as forradalom ünnepi műsorát. A megemlékezés a Pécsváradi Közös Önkormányzati Hivatal előtt kezdődött délelőtt fél 10-kor. Itt diákjaink Hegedűs Imre, 1848-as országgyűlési képviselő tiszteletére felidézték életének fontosabb eseményeit és egy verssel is tisztelegtek emléke előtt. Ezután a Kossuth téren folytatódott az ünnepi műsor, ahol tanulóink klasszikus műsor keretében szavalták el József Attila, Petőfi és Vörösmarty lelkesítő költeményeit. Ünnepi beszédet tartott Dr. Fenyvesi Jánosné, iskolánk tanára befejezésül pedig Bánk bán áriáját hallgathatta meg a közönség. A megemlékezés végén a Kossuth-szobor koszorúzása következett. Ezúton köszönjük tehetséges diákjainknak és a nézőközönségnek a részvételt.


Iskolai megemlékezés az 1848. március 15-i forradalomról

Intézményünk 2019. március 14-én emlékezett meg iskolai ünnepély keretében az 1848. március 15-i forradalomról. A műsorban iskolánk 10. és 11. évfolyamos szakgimnáziumi tanulói idézték meg az eseményeket, szólaltatták meg a Nemzeti dalt, sorolták a követeléseket összefoglaló 12 pontot.
Felkészítő tanáraik Ács Zsanett és Cserbakői Andrea.
Iskolánk sikere a húsipari termékgyártó Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen

Bálovics Dániel tanulónk részt vett az 59. húsipari termékgyártó OSZKTV-n, ami 2019.03.06-08-áig került megrendezésre Kiskunfélegyházán. Tanulónk a verseny 22 indulója közül a 9. helyezést érte el. A versenyen nyújtott teljesítménye alapján "JELES" szakmai bizonyítványt szerzett. Felkészítő tanára: Kosztolányi Attila. Gyakorlati képzőhelye: Kondi-Hús Kft. Szederkény
Gratulálunk a kiváló teljesítményhez!
Tisztelt Szülők! Kedves leendő Tanulóink!

  A felvételi kérelem elbírálásához az alábbiak szerint szükségesek a következő vizsgálatok:

-          pék-cukrász szakközépiskolai képzéshez: egészségügyi és pályaalkalmassági vizsgálat szükséges,

-          húsipari termékgyártó szakközépiskolai képzéshez: egészségügyi vizsgálat,

-          rendészeti és közszolgálati ágazati szakgimnázium képzéshez: egészségügyi és pályaalkalmassági vizsgálat szükséges,

-          rendészeti őr szakközépiskolai képzéshez: egészségügyi és pályaalkalmassági vizsgálat megléte kötelező.

Kérem EGÉSZSÉGÜGYI ALKALMASSÁGI vizsgálatra az alábbi helyen és időpontok közül valamelyik nap jelenjen meg:

2019. március 11-én, hétfőn, 9-11 óráig

2019. március 12-én, kedden, 9-11-ig,

2019. március 13-án, szerdán, 9-11-ig.

Helye: Egészségügyi Centrum (7720 Pécsvárad, Dózsa Gy. út 3.)

A vizsgálatot Dr. Wilhelm Andrea iskolaorvos végzi.

PÁLYAALKALMASSÁGI VIZSGÁLATOT tartunk az iskola épületében, a

-          rendészeti őrnek, ill. a pék-cukrásznak, valamint a

-          rendészet és közszolgálat ágazati szakgimnáziumba jelentkező tanulóknak

2019. március 11-én, 12-én és 13-án (hétfő-kedd-szerda), 8-11 óra között.

A pályaalkalmassági vizsgálat írásban történik és kb. 0,5 órát vesz igénybe, ezért  legkésőbb 10,30-ig érkezzen be az iskolába.

Ha a tanuló háziorvosától vagy iskolaorvosától már rendelkezik a fenti szakmákra orvosi vizsgálattal („Jelentés 6-18 éves fiúkról-lányokról -, s ezen szerepeljen: „A választott szakmára alkalmas”), akkor az általunk kiírt orvosi vizsgálatokon nem kell megjelennie, de ezeket az orvosi papírokat március 14-ig el kell juttatni az iskolába.


Élménypedagógia a PSZC. II. Béla Középiskolában

2019.01.28-29-30-án iskolánkban a Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pécsváradi Tagintézményének két szakembere: Kopa Adrienn és Panta Dóra élménypedagógiai foglalkozást tartottak a szakgimnázium 9/A osztály számára. Az élménypedagógia olyan aktív tanulási mód, mely csoportos játékok során tanít meg együttműködésre, figyelemre, problémamegoldásra, hatékony kommunikációra, ön-és társismeretre, bizalomkiépítésre, felelősségvállalásra, szabályalkotás és- követésre, kudarctűrésre, és számos egyéb érzelmi és szociális kompetenciára. A gyerekeknek ezen a foglalkozáson való részvétel egyaránt jelentett kihívást, játék- és közösségi élményt tapasztalati tanulás útján. A program során olyan egymásra épülő, játékos feladatok voltak, melyeknek minden részét meg kellett oldani ahhoz, hogy tovább léphessenek a játék folyamatában. Ez arra ösztönözte őket, hogy jól hajtsák végre az egyes feladatokat és egyre tovább jussanak. A gyerekek elmondásai alapján ez sokat segített az osztály tagjainak az egymás közötti kommunikációban, vitarendezésben és kitartásban. Például olyan tanulók is beszédbe elegyedtek egymással, akik eddig keveset vagy egyáltalán nem kommunikáltak, nem barátkoztak. A tanulók nemcsak az osztályon belül, de iskolatársaik felé is nyitottabbá váltak. A tanórai feladatokat kitartóbban, tudatosabban végzik. Szituációs feladatként egy égő tanteremből kellett kimenteniük egy bábut, anélkül, hogy egymással beszélhettek volna. Így nonverbális eszközök által tudtak csak kommunikálni, döntéseket hozni. A diákoknál ez az ismeretlen helyzet empatikus, kommunikációs és a közös feladatmegoldó képességet is fejlesztette. Ezután a tanórán is érezhetően jobban ment az együttműködés, az együtt dolgozás, a kooperatív alkotómunka. A feladatokat most is, mint minden esetben utólagos élményfeldolgozás, az érzelmek átbeszélése, reflexió követte. Ez a különleges nap erősítette az osztályközösséget, az egymás közti kapcsolatot, a tanár diák viszonyát. Javította a gyerekek önértékelését, magabiztosságát. A tanév végén iskolánk ismét szervez a szakszolgálat munkatársaival élménypedagógiai foglalkozásokat egy másik osztálynak.
Köszönjük a pedagógusok lelkes és szakértő munkáját!      Galéria megtekintése >>


Rendhagyó irodalomóra

2018. január 8-án kora délután rendhagyó irodalomóra keretében komplex színházi nevelési foglalkozást tartott a Pécsi SZC II: Béla Középiskolájában Bóbita Bábszínház és az Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet. Az #Apa_anya_én című darabban egy boldog család életébe pillanthatunk be bele, melyben hirtelen mindenki meg akarja valósítani önmagát, és már szó sincs harmonikus kapcsolatokról. Ekkor a néző egy társasjáték segítségével aktív formálója lesz a családtagok életének. Az előadáson jelenlevő mintegy 50 szakgimnazista diák aktívan, élvezettel vett részt a színházi-nevelés előadáson, hiszen az úgy adta meg a játék élményét, hogy el is gondolkodtatott a családról, és segített kialakítani a dolgok más nézőpontból való szemlélésének képességét. A drámapedagógiai foglakozást az iskola alternatív tantermében tartotta a társulat, a darab eleve úgy készült, hogy osztálytermekben is játszható legyen. A színházi előadás az EFOP -3.3.2-16- „Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért” című projekt keretében valósult meg.
Szervezők: Dr. Fenyvesi Jánosné, Zakk Anna


Nyílt nap a szakközépiskolábanGaléria megtekintése >>

Nyílt nap a szakgimnáziumbanGaléria megtekintése >>

Karácsonyváró nap

A gyerekek által a legjobban várt esemény az utolsó tanítási napon az iskolai közös karácsonyváró nap. Az első két órát minden osztály a saját termében töltötte közös ajándékozással, sütizéssel. Volt teaház, lányoknak közös körömlakkozás, frizurakészítés, sminkelés. Airsoftozni vágyó diákjaink ellepték az öltözőket. Ezen kívül volt lehetőség ping-pongra, szkander bajnokságra. A számtech teremben „Counter Strike 1.6” játékra mehettek diákjaink. Jó hangulatú karaoke buli, társasjáték és műveltségi vetélkedő között lehetett még választani. A napot szívküldi ajándékozással és tombolahúzással zártuk.


Szalagavató 2018


Galéria megtekintése >>

2019. január 1-től érvényes étkeztetés térítési díja

100%50%
Reggeli209 Ft105 Ft
Ebéd450 Ft225 Ft
Vacsora325 Ft163 Ft

Iskolánkban járt a Mikulás!


Galéria megtekintése >>

Kollégiumi focibajnokság

2018. december 4-én kollégiumi focibajnokságot rendeztünk. Nagy küzdelmek után a következő eredmény alakult ki:
1. helyezett lett a tanárok csapata: Székely Dániel, Horváth Bálint, Szép Péter, Molnár József
2. helyezett csapat névsora: Mihály Dávid, Nemes László, Árvai Béla, Hollósi Péter, Móka Dávid
Gratulálunk a győzteseknek!


Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjainak átadása

November 16-án került sor a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjainak átadására a Stefánia Palotában. Katonai fakultációs diákjaink közül Balogh Bea (11.B), Bereczki Dzsenifer Barbara (11.B), Nikolausz Viktória (11.A) Béri Balogh Ádám középiskolai ösztöndíjat, Herczeg József (11.A), Ignácz Mária (11.A) Lippai Balázs esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíjat nyert. Az ösztöndíjakat Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára adta át.

Egyre többen kapnak honvédelmi ösztöndíjatApáczai Kupa

Az idei indián nyár melegében iskolánk kollégistái, az évente megrendezésre kerülő megyei, kollégiumok közötti atlétikai versenyen vett részt, mely a pécsi Nevelési Központ Apáczai Kollégium tanárai szervezésében öltött testet. A barátságos légkörben, szép időben, egy ízzasztóan kellemes napot tölthettünk el, ahol Balogh Bea szakgimi tizenegyedikes tanulónk, megyei ezüstérmes lett 1500 méteres síkfutásban.
Gratulálunk neki és a többi lelkes kollégistánknak is!
A képen balról-jobbra: Horváth Bence, Zakar Dominik, Orsós II. Sándor, Horváth Csaba, Horváth Elemér, Orsós I. Sándor, Orsós Dániel, Bognár Patrik.
Guggolnak: Kisabonyi Anita és Balogh Bea.


Büntetés-végrehajtási Szervezet országos toborzása!

A büntetés-végrehajtási szervezet országos toborzó programot indít!!
A büntetés-végrehajtási szervezet a társadalom védelmében és a közbiztonság erősítése érdekében különíti el a bűnelkövető embereket. A szervezet alapfeladatként biztosítja a jogos büntetésüket töltők jogszerű, szakszerű és biztonságos fogva tartását, de közel kilencezres állományunk nap mint nap azért is dolgozik, hogy az elítéltek törvénytisztelő állampolgárokként történő visszavezetése a társadalomba minél hatékonyabb legyen.
Börtöneink szerte az országban szoros együttműködésre törekszenek a környezetükben lévő településekkel, a fogvatartottak munkáltatásával számos esetben segítik a városok és az önkormányzatok munkáját, a közintézmények és közterületek felújításával, tisztán tartásával, jóvátételi programjaikkal.
Több információ a www.bv.gov.hu/toborzas oldalon található>>


Szecskaavató 2018

Nagy várakozás és sok készülődés előzte meg idén is a szecskaavatót iskolánkban. Az eseményre 2018. szeptember 28-án került sor. Az elsős osztályok bemutatkozó műsorával egybekötött táncot izgalmas, játékos vetélkedő követte, ahol mindenki a legjobb formáját hozta. A játékok között szerepelt pl. szerelemvallás, pudingetetés, karaoke. Választottunk szecskakirályt és királynőt és természetesen most is csak egy győztes lehetett, aki idén a 9.b szakgimnáziumi osztály lett! Ezúton is gratulálunk nekik és a többi szecskának is a bátorságért és részvételért! A jó hangulatról a felsőbb évesek gondoskodtak, nemcsak a feladatok kiválasztásával, hanem a nagyszerű szurkolással is. A beavatás végén elhangzott a szecskaeskü, így már a kicsik is igazi „bélásokká” váltak. Nekik jó tanulmányi eredményeket és sok új barátságkötést kívánunk!
Galéria megtekintése >>


Túlélő tábor 2018.08.27.-08.30. Dombai tó - Zengő tábor

Galéria megtekintése >>

Étkezés 2018/19 tanév

Tisztelt Szülők!
Az iskolai étkezéssel kapcsolatos feladatokat (étkezés befizetés, lemondás, stb.) az iskola gazdasági hivatalában kell intézni: 7720 Pécsvárad Vak Béla u. 8. Tel.: 06-72/465-133
Felhívjuk figyelmüket, hogy az étkezések befizetése előre meghatározott időpontokban lehetséges (az időpontok az iskola honlapján megtekinthetőek), étkezés lemondás esetén a gazdasági hivatalt kell a szülőnek értesíteni és a lemondott ebédjegyeket meg kell őrizni és le kell adni a hivatalban, hogy a következő hónapban jóváírásra kerüljön az összeg, a lemondást a lemondást követő második naptól tudjuk érvényesíteni.
Pótbefizetés esetén a befizetést követő második naptól kezdődően lehet étkezni a tanulónak.
Az étkezés a Pécsváradi Kodolányi János Általános Iskola éttermében történik ebédjegy ellenében (7720 Pécsvárad Kossuth Lajos u. 39-41.).

Szeptember havi étkezési térítési díjak befizetésének időpontjai:
2018.08.28. 08-12 helyszín: Iskola 7720 Pécsvárad Vak Béla u. 8.
2018.08.29. 08-12 helyszín: Iskola 7720 Pécsvárad Vak Béla u. 8.
2018.08.30. 08-12 helyszín: Iskola 7720 Pécsvárad Vak Béla u. 8.
Aki ezen időpontokban befizeti a térítési díjakat az 2018.09.03-től (hétfőtől) jogosult az étkezésre.
Pótbefizetés időpontja (helyszín: iskola 7720 Pécsvárad Vak Béla u. 8.)
2017.09.03. 8-13
2017.09.04. 8-13

Teljes 100% étkezés díjaiFél 50% étkezés díjai
Reggeli: 200 FtReggeli: 100 Ft
Ebéd: 430 FtEbéd: 215 Ft
Vacsora: 310 FtVacsora: 155 Ft


Az 50%-os kedvezményre (rendszeres gyermekvédelmi, nagycsaládos) illetve a térítésmentes (nevelésbe vett) étkezésre jogosult tanulók az igazoló okirat leadásával tudják érvényesíteni a kedvezményt.

Érvényes igazolás hiányában teljes áru étkezést tudunk biztosítani.

Befizetés csak a megadott időpontokban lehetséges.


PÉK-CUKRÁSZ KÉPZÉS!!!
ÚJ LEHETŐSÉG, ÚJRA INDULÓ SZAKMA!!!
VÁRJUK A JELENTKEZŐ TANULÓKAT!

A közelmúlt igen népszerű, de az utóbbi néhány évben mostoha sorsú
pék-cukrász képzése újra indulhat iskolánkban, a következő tanévtől!

Várjuk minden érdeklődő jelentkezését erre a „régi-új” pék-cukrász szakközépiskolai, két szakma előnyeit is magában foglaló képzésünkre!
Nagy tapasztalattal és kiváló eredményekkel rendelkező szaktanáraink, jól felszerelt és termelési tevékenységben élen járó pékségek, cukrászüzemek várják a szakma iránt érdeklődő, elkötelezett diákokat.


Képek a nyári szakmai gyakorlatról

Rendészeti (szakgimnázium, szakközépiskola) gyakorlat:

Pék gyakorlat: