SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203049/002 (technikai: 520335) | 7720 Pécsvárad, Vak Béla utca 8.

Intézmény logo

Baranya Vármegyei SZC II. Béla Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2023. máj. 26.


Szabóné Debreceni Erzsébet

    HONVÉD KADÉT PROGRAMOK a II. félévben

    Budapest, Tata és egy kis futás is kijutott a diákoknak

    HONVÉD KADÉT PROGRAMOK a II. félévben

    2023. február 13-án a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programhoz kapcsolódva nagyszabású kampányrendezvényt szervezett Budapesten, melyen iskolánkból 82 kadét tanuló vett részt.

    A programot sajtótájékoztató keretében Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter úr nyitotta meg. A kadétokat gazdag program várta, hiszen egy helyszínen volt jelen a Magyar Honvédség toborzó eszköztára, fegyverkiállítás a múlt-jelen-jövő jegyében, számos high-tech eszköz és helikopter szimulátor. Lehetett találkozni a Sportszázadban szolgáló olimpikonokkal, volt katonai témájú könyv-kiállítás és megtekinthető volt a Polaris homokfutó, valamint a Gidrán harcjármű is. A Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársai által berendezett, a régmúltat idéző kiállítás pedig még szemléletesebbé tette a jelenkor technikai fejlettségét.

    Kadétjaink sok-sok új ismerettel gazdagodtak. Sokan részt vettek a fizikai bemutatók kihívásain, melyeket ha maximálisan tudtak teljesíteni, érdekes és értékes ajándékokat kaptak. A program befejezése után a vonat indulásáig élvezték a gyönyörű napsütést a Duna parton.

     

    2023-ban 175 éves a Magyar Honvédség, a katonai múltunk, nemzeti büszkeségünk egyik legfontosabb alkotója. A ma katonái ennek a dicsőséges múltnak az örökösei és a jelenkori képviselői, ezért 2023. február 13-án csatlakoztunk a múlt előtt tisztelegve a honvédség által meghirdetett kihíváshoz, melynek keretén belül iskolánk minden kadét tanulója és a honvédség képviselői közös sporttevékenység keretén belül 1000 métert futottak. A kadétoknak nagy élmény volt a hivatásos katonákkal való futás.

     

    2023. április 28-án iskolánk 10. B osztályos kadét tanulói látogatást tettek a honvédségi nyílt napra a tatai laktanyában, amit az MH Klapka György 1. Páncélosdandár alakulat napja alkalmából rendeztek. Többek között harckocsibemutatót tartottak, ahol használat közben is megcsodálhatták a járműveket. A tatai alakulat eszközei mellett, amerikai, olasz és horvát katonák is jelen voltak. A szép tavaszi időjárással megáldott pénteki napon sok-sok információval és élménnyel gazdagodtak a kadétok.

    További képek a galériában.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Elkezdődött a 2024/25. tanév

    Elkezdődött a 2024/25. tanév

    Tanévnyitó ünnepséggel indítottak a Bélások

    2024. szept. 16.


    Apaceller-Czigola Orsolya

    Kitüntetéseket vehettek át oktatóink

    Kitüntetéseket vehettek át oktatóink

    Pécsváradért díjat is kapott egy kollegánk

    2024. szept. 16.


    Apaceller-Czigola Orsolya

    Szülői értekezlet és fogadóóra

    Szülői értekezlet és fogadóóra

    Tájékoztató szülői értekezletről és fogadóóráról

    2024. szept. 16.


    Vezetőség


    Partnereink

    SZC logo

    Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum


    Baranya Vármegyei SZC II. Béla Technikum és Kollégium

    7720 Pécsvárad, Vak Béla utca 8.

    Telefon: +3672465030

    E-mail: titkarsag.bela2@gmail.com

    OM azonosító: 203049/002 (technikai: 520335)


    2024Baranya Vármegyei SZC II. Béla Technikum és Kollégium